FOR GARDEN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

O aktuálních trendech v betonových prvcích pro moderní zahrady jsme diskutovali s Mgr. Petrou Čopovou z firmy CS-BETON s.r.o., která patří mezi lídry na českém trhu.


O aktuálních trendech v betonových prvcích pro moderní zahrady jsme diskutovali s Mgr. Petrou Čopovou z firmy CS-BETON s.r.o., která patří mezi lídry na českém trhu.

Kde čerpáte inspiraci pro design Vašich produktů?

Neustále sledujeme vývoj na místním i zahraničním trhu a snažíme se brát inspiraci i z daleko progresivněji se vyvíjejícího trhu keramických výrobků. Obecným trendem v architektuře je přírodní vzhled a kombinace různých materiálů – beton, sklo, dřevo, ocel. Proto se snažíme opouštět dříve oblíbené výrazné barvy a nahrazovat je spíše kombinací přírodních tónů v tzv. colormixech nebo barvit povrch pomocí přírodně barevného drceného kamene.

Dá se specifikovat, jaký typ je z hlediska údržby nejpraktičtější?

Budeme-li hovořit o betonových výrobcích obecně, jsou vždy praktičtější výrobky s povrchem z kombinace barev či s dodatečnou povrchovou úpravou (např. postaření). Na jednolitých barvách jsou v hladké ploše případné nečistoty či výkvěty totiž daleko viditelnější. V nabídce máme linii dlažeb se speciální úpravou Clean Protect Plus, která povrch dlažby uzavře, čímž se významným způsobem údržba plochy zjednoduší. Zcela vyloučit všechny zdroje znečištění (mech, prašný spad, nečistoty apod.) však není možné, proto doporučujeme pravidelně dlažbu vyčistit např. tlakovou vodou. V případě většího znečištění je možné použít speciální chemické přípravky, které jsou určeny pro čištění betonových ploch.

Je snad nějaká novinka, kterou bychom si pro novou zahradu či rekonstrukci neměli nechat ujít?

Pro letošní rok připravujeme novou výškovou variantu dlažby LEGANTO, která bude nyní vhodná i pro pojezd automobily. Dále nabídneme dvě nové velkoformátové dlažby v oblíbeném hladkém provedení GRAND HISTORI EVO a druhá teprve hledá název. Úpravy se dočkala rovněž dlažba ALTO EVO, která bude nově opatřena distančníky. V oblasti plotových tvarovek připravujeme novou variantu tvarovky SOLOBLOK.

Tyto i mnohé jiné produkty představujeme na největším veletrhu zaměřeném na zahrady a vše kolem nich, na veletrhu FOR GARDEN. Tímto Vás také srdečně zvu a těším se na setkání s našimi klienty, partnery i novými zájemci o kvalitní betonové prvky.

Děkujeme za rozhovor

Redakce Médijko.cz / FOR GARDEN






Více
Plán výstaviště

Záverečná zpráva FOR GARDEN 2023

Závěrečná zpráva For Garden 2022

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje